Hívj! Munkanapokon 17-19h között: +36-30-554-8967
kriszta@kerekikriszta.hu  

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It

Furcsa lenne, ha én magam nem töltöttem volna ki a saját évértékelőmet, évtervezőmet.
Meglepő kérdéseket vetett fel számomra is!

Vigyázat, a blogbejegyzésben őszinte leszek és többet megtudhatsz rólam!

 

Az első rész rögtön az előző év értékeléséről szól, ám ez máris nem egyszerű

Ugyanis az eddigi kézműves pályafutásomat befejeztem, így igazából nincs mit értékelni. Vagy mégis.

Hiszen főállás mellett, heti legfeljebb 4-6 órát rászánva is működtetni tudtam a kiépített gépezetet (http://gyongy-tanfolyam.hu), így folyamatosan voltak bevételeim, ki tudta fizetni a kötelező kiadásokat és némi kiegészítést is tudtam magamnak biztosítani a fix jövedelmem mellett. Erre büszke vagyok, és sikernek könyvelem el, hogy 2019-ben is számos új vásárlóm lett, sok-sok embernek tudtam segíteni, hogy a gyöngyfűzés kikapcsolódás és feltöltődés lehessen. Olyan énidő, ami értéket teremt - ez volt a legfőbb célom.

Ugyanakkor a jelenlegi terveim szempontjából mindez csak részben releváns, hiszen azt a tudást szeretném átadni Neked, amivel ezt elértem. Ez viszont még új terület, még nem alakult ki a módja: workshop lesz-e vagy tanfolyam? Egyéni mentorálás vagy online munkafüzet? (Megjegyzem, ez Tőled is függ: ha feliratkoztál blogértesítőre, hamarosan a Te véleményedre is kíváncsi leszek!)

 

Ha Te is csak most kezdenél, és úgy érzed, nincs mit értékelned 2019-re nézve, akkor

gondold végig, az ötleted hol tart most? Mit tettél eddig érte? Szerintem sokat, mert például ezt is olvasod, vagyis a téma foglalkoztat, tanulsz, képzed magad, ez is roppant fontos ám!

Én például felírhattam, hogy a feliratkozóim száma máris menyit nőtt, hány blogbejegyzést írtam 1,5 hónap alatt, a facebook oldalamon hogyan nő a követőim száma. Ez is eredmény.

Valójában a hátam mögött egy sikeresnek elkönyvelt kézműves vállalkozással most magam is kezdő vagyok, aki most indítja el az új szolgáltatását, ami valójában egy új vállalkozás. Így ha mostantól követsz, végigkísérheted a folyamatot, épülhetsz, tanulhatsz ebből is.

 

A piackutatás nem megúszható nekem sem

Folyamatosan figyelni fogom, kik vannak jelen hasonló szolgáltatással, hogy olyat alakítsak ki Számodra, ami a leginkább segítségedre lehet ott és úgy, ahol most tartasz. 
Képeznem kell magam közben, hogy tisztában legyek a trendekkel, új lehetőségekkel.
Közelebb kell kerüljek Hozzád -amennyire engeded-, hogy lássam, kik vagytok, akik várjátok tőlem a segítséget és miképpen.

 

A motiváció és a vízió vajon elég erős ehhez?

Belekezdeni egy ekkora dologba bizony embert próbáló, főleg család és főállás mellett. Nem fog menni, csak ha egyértelmű a cél, és ha a motiváció elég erős, hogy átvigyen minden nehézségen.

Az, hogy nem szeretném veszni hagyni a megszerzett tudásom és tapasztalatom, még nagyon kevés ehhez. 
Az már jó irány, hogy odaálljak fantasztikus termékötletek mellé, hogy megismerje őket a piac; hogy hozzám hasonló családanyáknak segítsek megvalósítani a saját álmaikat.
Ám ehhez bele kell lépnem konkrét személyek konkrét termékei mellé, mert általánosságban ez megint csak légvár marad csupán.

Ha a saját termékedre/szolgáltatásodra gondolsz, téged mi motivál? Csak annyi, hogy értesz hozzá és ezt akarod csinálni minél többet? 
Kevés lesz. Azt nézd, milyen magasabb rendű dolgot valósítasz meg, milyen ügy mellé állsz, amit segíteni tudsz azzal, amihez értesz?

A tervezőben van még pár személyes kérdés: milyen legyen 1-5-10 év múlva a vállalkozásod és az életed, mit nem mersz meglépni és mi a legnagyobb félelmed.
Őszintén azt tudom írni, hogy mostantól 6 hónapot adok magamnak, hogy mindez kiforrjon bennem.
Nem baj, ha most nem tudod a választ, vagy túl álomszerű, amit elképzelsz. Majd egy év múlva újragondolod a tapasztalataid függvényében.

Én sem tudom, szeretnék-e újra főállású vállalkozó lenni, de azt se, hogy a mostani állásom mellett meddig bírom majd ezt is csinálni. Amíg erre nincs meg a válaszom, nem tudhatom, hol szeretnék lenni 1-5-10 év múlva. 

Az önismeret és az ebben való fejlődés elengedhetetlen. Igen, a félelmekkel, elvárásokkal való szembenézés hozzátartozik az úthoz, amin vállalkozóként járunk. De nem kell egyszerre a célnál lenni, elég mindig egy lépést megtenni előre.

 

A tervezés csak arra jó, hogy legyen mitől eltérni

Pontosabban, hogy legyen mihez viszonyítani.

Amikor a tervezés részhez értem, a fentiekben írtak miatt egyelőre nem tudtam számokat rendelni a hónapokhoz, hiszen még nincs meg, milyen formában fogok segíteni és mikortól.

Addig dolgozhatok a követők számának gyarapításán, hiszen minden majd rajtuk, Rajtad múlik. Ne azt szeretném Rád erőltetni, amit én elképzelek, hanem amire szükséged van.

Vagyis a terv egyelőre az, hogy rendszeresen posztolok a facebook oldalamra, ehhez kelleni fog majd egy stratégia. 
Rendszeresen írok új blogbejegyzést, aminél figyelek a keresőoptimalizálásra (erről például biztosan tanulnom is kell még), majd figyelem azt is, mely témák lesznek a legolvasottabbak, mert ezeket fogom aztán bővíteni.
Az Instagram oldalamra is rendszeresen fogok posztolni, a Storyt is használni, ez a terület még új nekem, szeretnék erről is tanulni és tapasztalatot szerezni.
Amennyiben emellé befér időben és energiában, készítek majd videókat, hogy ne csak írott formában okítsalak titeket.
Valószínűleg nem megúszható a fizetett hirdetés sem.
Ha már vannak, akik megtaláltak és érdekli őket, amit csinálok, rendszeresen fogok hírlevelet küldeni, vagyis blogértesítőt.

Közben igyekszem párbeszédet kialakítani veletek, és ennek függvényében dolgozni azon az anyagon, ami majd alapja lesz egy közös munkának.

Az első hónapokra ezeket írtam be, egyelőre minden más üresen maradt.

Aztán az élet hozza a többit :)

 

Tetszett? Szeretnél több segítséget kapni mindehhez? Iratkozz fel blogértesítőre, és kapsz egy munkafüzetet a fentiekhez!

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It

Kereki Kriszta vagyok, mikrovállalkozók mentora

- 9 évig kézműves vállalkozó
- 3 gyermek anyja, feleség
- hobbim a zenélés, horgolás
A Te kreatív marketing segítőd (ha szeretnéd)

Kapcsolat >>

 

 

Go to top