Hívj! Munkanapokon 17-19h között: +36-30-554-8967
kriszta@kerekikriszta.hu  

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It

Nem jó egyedül. Az ember társas lény, szükségünk van kapcsolatokra, megerősítésre, elfogadásra, támogatásra.

Hogy van ez, amikor egyedül vállalkozol?

Az, hogy egyedül vállalkozol, egyszerre felemelő és félelmetes

Felemelő, hogy a magad ura vagy; nem függsz senkitől; te osztod be az idődet, energiádat, figyelmedet.

Félelmetes, mert minden felelősség a tiéd; minden döntést egyedül kell mérlegelned és meghoznod; könnyen magányosnak érezheted magad.

Személyiségtípustól függ, ki mennyire viseli jól, ha naphosszat egyedül van. Az intorvertáltak -mint én is- ezt feltöltődésként veszik, kimondottan szükségem van a csöndre ami ilyenkor körülvesz.
Ennek ellenére előbb-utóbb kell, hogy emberek közé menjek, hogy legyen változatosság, nehogy beszűküljön a látóterem és ingerszegény legyen a környezetem.

Az extrovertált típusnak nehezebb, hiszen életelemük a kapcsolódás, a társasági élet. Remélhetőleg ők olyan tevékenységet választottak vállalkozásuk témájául, ami ezt elősegíti... 

 

Mit tehetsz, hogy ne legyél magányos?

Vállalkozás-építés szempontjából is fontos, hogy részt vegyél rendezvényeken (kapcsolatépítés), képzéseken offline módon (is). Tudatosan keress olyan programokat, ahol olya közegben lehetsz, ami inspirál, épít, és ahol találkozhatsz a hozzád hasonlókkal. Roppant motiváló tud lenni, hogy meg tudod beszélni a dolgaidat olyanokkal, akik értik, miről van szó!

Ezenkívül szervezd úgy a napjaidat, hogy néha ki tudj lépni otthonról, egyszer-egyszer dolgozz más helyszínen -ha megoldható-, szervezz programokat magadnak.

Keress a témádhoz kapcsolódó rendezvényeket, kiállításokat, vegyél részt rajtuk akár nézelődőként, akár árusként, ha olyan a tevékenységed.

Ha ennél közvetlenebb társaságra vágysz, akivel tényleg megoszthatod a vállalkozásod elakadásait, problémáit, bátran keress olyan szakembert, aki szimpatikus neked. 
Többek között én is arra tettem fel ezt az oldalt is, hogy ilyen segítőtárs lehessek: ismerem a kézműves mikrovállalkozói lét örömeit és árnyoldalait is; az online oktató vállalkozások hátterében zajló küzdelmeket. Lehet, hogy Neked egy coach-ra lesz szükséged, vagy egy specifikus tanácsadóra mondjuk pénzügyi területen. 

A legfontosabb, hogy ne maradj egyedül, ne érezd azt, hogy magányos farkasként küzdesz - mert ez hosszú távon roppant fárasztó!

 

Érdekelnek a jövőbeli új blogbejegyzések? Kérj értesítőt, kattints >>

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It
Go to top