Hívj! Munkanapokon 17-19h között: +36-30-554-8967
kriszta@kerekikriszta.hu  

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It

A marketing nem mumus!

Sokáig én is azt gondoltam, pszichológiai és manipulatív eszközökkel próbálják elérni, hogy VÁSÁROLJ minél többet, meggondolatlanul. (Ilyen is van egyébként...)

Aztán ahogy belemélyedtem, egyre inkább átfordult a gondolkozásom. A jó bornak kell a cégér!

Annyi információ áramlik mindenfelől, hogy ha csak passzívan várod, hátha felfedeznek (mert a terméked remek, ugyebár), sajnos csalódni fogsz.

Azonban mert remek a terméked, valójában épp rosszat teszel, ha nem próbálod meg eljuttatni a hírét azoknak, akinek szüksége lehet rá. Érted a fordított logikát?
Elhallgatod-e, ha felfedeztél egy remek burkolót, vagy hol lehet hamarabb elintézni egy ügyet? Hallgatsz-e, amikor arról kérdeznek, ki a legjobb orvos egy bizonyos területen - és te épp ismersz egyet?

Szívesen ajánlunk - másokat, ha meg vagyunk elégedve. Ám ha a saját termékedről van szó, amiről TUDOD, hogy kiváló, miért hallgatsz?
Tudom, a szerénység... a marketing egy önismereti út is, ami az önbizalom felé vezet!

Szerencsére az online marketing megkönnyíti a dolgot, hiszen nem kell szemtől szembe felvállalni (eleinte) azt, hogy milyen remek szakember vagy a magad területén.
Másfelől MINDEN marketing, vagyis hozzátesz vagy elvesz ahhoz, amit képviselsz, ami te magad vagy. Hiszen egyszemélyes vállalkozóként te magad vagy A Cég.

Lássuk ezeket a marketing területeket, méghozzá egy ajánlót hozok, amilyen képzéseket vagy könyveket kiválónak tartok Számodra is!

 1. Kisvállalati marketing biblia

  Lendületes stílusban, gyakorlati példákkal tényleg az alapoktól teszi rendben a fejedben az alapvető tudnivalókat.
  Magam is vissza-visszanézek benne egy-egy részt, mai napig.

 2. Várőri Adrienn: Több, mint hobbi tananyagok

  Mindegyik megvan, kifejezetten kézműveseket tanít a marketing csínjára-bínjára, méghozzá úgy, hogy közben magad is elhiszed, hogy azonnal szárnyra kelsz!

 3. Nagy Krisztina: Nevek harca c. könyv

  Ebből tanultam meg sok mindent a szakmai személyes márka építéséről. Szintén egy olyan könyv, ait többször érdemes átolvasni és beépíteni a gyakorlatba.

 4. Szőke András, Domán Zsolt: Online vevőszerzés csúcsra járatva c. könyv ÉS Online kampányok csúcsra járatva c. könyv

  Nem tudom, kaphatóak-e ezek a könyvek, akkor ajánlom, ha az alapokat már rendbe tetted, vagyis túl vagy a célcsoport meghatározáson, van olyan terméked, amiről TUDOD, hogy már bizonyított a piacon (eladható), és szeretnél egy lépést tenni a rendszerépítés felé.
  A kampányosból pedig lépésről lépésre megtanulhatod egy kampány felépítését.

 5. Vida Ágnes "gazdagmami": régen Láblógató tréning volt a neve,

  az automatizmusok felépítésében, passzív jövedelem szerzésében segít. Azt vallom, muszáj, hogy legyen olyan része a vállalkozásodnak, ami akkor is termel bevételt, ha beteg leszel, nyaralni mész vagy hasonlók.

 

Jómagam részt vettem ezeken kívül még konferenciákon (Gazdagmami: Üzletanyu konferenciák, Hajrá évkezdő konferenciák; Marketingcommando: Marketing expo - ezek a nagyobbak), voltam a MaVan vállalkozásindító kurzusán is.

Üzleti könyvekkel is tele van egy polc -ezeket nem csak olvastam (többször), de meg is valósítottam, amit csak lehetett. A fenti ajánlón kívül megvan és sokat adott: Janata Krisztától a Szövegírás szenvedéllyel, Weiser Andrástól az Árazás 43 törvénye. 

 

Mint láthatod, ezek leginkább a marketing különálló területeit tanítják, ráadásul bizonyos értelemben általánosan

A legnehezebb, hogy ezeket az általános, mégoly gyakorlatias dolgokat át tudd ültetni a saját témádra, a saját képességeidre. 
Én ráadásul mindent átszűrtem még azon is, hogy a saját erkölcsi érzékem mit enged meg és mit nem.

Mennyire etikus például a megrendelőgomb színét tesztelni, melyiknél nyomnak rá többen megrendeléskor? 

Nem beszélve arról, mennyire sok idő és pénz, amíg valaki a fent felsorolt anyagokat megveszi, feldolgozza, beérleli és elkezdi csinálni. 

Vállalkozásom alapgondolata, hogy pont ebben tudnék segíteni Neked: én mindezzel a tudással felfegyverkezve, a saját kreatív látásmódommal és a gyakorlati tapasztalatommal megspórolnám Neked ezeket a hónapokat/éveket!

Mit szólnál hozzá?

Kérj blogértesítőt, plusz szólok, ha elindul kiscsoportos képzésem, vagy keress meg RÖGTÖN, ha nem bírsz várni és segítségre van szükséged: ide írhatsz!

 

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It
Go to top