Hívj! Munkanapokon 17-19h között: +36-30-554-8967
kriszta@kerekikriszta.hu  

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It

Minden családban vannak hagyományok, de azt tudtad, hogy léteznek rossz hagyományok is? És mi köze ennek a vállalkozásodhoz?

A hagyomány rokon értelmű a megszokásokkal. Mindkettő ismétlődő, rutinszerű, mégis az elsőhöz inkább pozitív dolgokat társítunk.

Hagyomány lehet például a mézeskalács sütés (vagy beigli) karácsonykor, a Szenteste forgatókönyve. Rituálék, amik hozzátartoznak az ünnepeinkhez.
A hagyományokból megszokás is válhat, ha kiüresednek, ha külső vagy belső elvárások miatt tesszük csupán. Ezek felismerése fontos, mert épp ellenkező hatást érnek el így, mint amit eredetileg szerettünk volna.

Nálam ilyen a "kötelező" nagytakarítás karácsony előtt. Úgy érzem, pont belehalok a készülődésbe, ha még ezt is szeretném beiktatni, ezért kompromisszumként inkább apránként teszem rendbe a házat hétvégenként, most már a gyerekeket is bevonva, és ha valami elmarad, nem stresszelem magam rajta.

 

Ugyanakkor a hagyományok keretet is adnak

Várjuk őket, hiszen jelzik az ünnepet, kiszakítanak a hétköznapok forgatagából, pusztán mert MÁSOK.

A jó, örömteli hagyományok emlékeket, élményeket generálnak. Ezeket fogják továbbvinni a gyerekeink, ezekre gondolnak vissza úgy, hogy átmelegszik a szívük tőle!

Arra nem emlékszem, milyen volt nap mint nap leckét írni otthon, de arra igen, hogyan ültünk le a vasárnapi ebédhez, milyen volt a hangulat, az illatok és a menü. Pedig ez is megismétlődött hétről hétre.

 

Hagyományok egy vállalkozásban?

A fentiek alapján fontos, hogy a munkádban is legyenek hagyományok, amik színesítik, ünnepivé teszik a megszokott kerékvágást.

Egyik oldalról magad miatt: hozz létre kis rituálékat, hogy ne fásulj bele. Lehet minden hónapban egy feltöltődős nap, vagy egy kampány végén egy ünnepség, ahol megállsz és értékeled, amit elértél.

Más oldalról bevonhatod a közönségedet is: egy rendszeresen ismétlődő ajándékozás, egy fix, kiszámítható időpontban és módon érkező értékes hírlevél, egy ritkább, de kiemelkedő esemény megszervezése mind erősíti a kötődést hozzád és ahhoz, amit képviselsz.

Bátran teremts hagyományokat, ha eddig nem voltak!

Tetszett? Iratkozz fel blogértesítőre, és oszd meg másokkal is!

 

Hasznos? Oszd meg másokkal is!
Pin It

Kereki Kriszta vagyok, mikrovállalkozók mentora

- 9 évig kézműves vállalkozó
- 3 gyermek anyja, feleség
- hobbim a zenélés, horgolás
A Te kreatív marketing segítőd (ha szeretnéd)

Kapcsolat >>

 

 

Go to top