Hívj! Munkanapokon 9-15h között: +36-30-554-8967
kerekikriszta@manogyongy.hu 

Pin It

Van két fontos kérdés, amit legtöbbször elfelejtenek megkérdezni a menyasszonyok, miután egyeztettük a pontos elképzelést.

Mindkét kérdést érdemes akkor is feltenni, ha máshol vásárolod meg az ékszereid, kiegészítőid!

1. Hogyan add meg a megfelelő méreteket esküvői nyaklánchoz, karkötőhöz?

 

Nyaklánc esetében először nézd meg a fazont: nyakpánt jellegű-e, kulcscsontig ér, többsoros, vagy van középen egy lelógó dísz? 

Utána vagy keresel egy megfelelő hosszúságú láncot és leméred, vagy fogsz egy vastagabb fonalat -aminek van esése- és azt teszed a nyakadba, majd leméred.

Többsoros lánc esetén érdemes a legrövidebb és leghosszabb méretet is levenni ezzel a módszerrel. 

Középen lelógó dísz esetén add meg az alap hosszúságot, majd középen külön a belógó rész hosszát nézd meg, meddig fog érni, nem lóg-e majd a ruha alá-fölé?

Amennyiben méretre készül az ékszered, nem kell kihagyni a kapocs helyét, azt a készítőnek tudni kell kalkulálni. Én szoktam lánchosszabbítót is tenni, így 5-6 centit lentebb lehet engedni az ékszert.

Ha félsz a méricskéléstől, küldhetsz egy fotót, amin az arcod van és a dekoltázs rész, az alapján látom az alkatodat és nagy biztonsággal tudom elkészíteni a megfelelő hosszt, kalkulálva a lánchosszabbító nyújtotta szabadsággal.

 

Karkötő esetén az alábbiakra figyelj:

Milyen passzosan érzed jól magad egy karkötőben? Zavar, ha csúszkál, vagy ellenkezőleg: szereted, ha kicsit mozog?

Mindkét esetben pontosan, de ne szorosan egy centiméterrel mérd körbe a csuklódat, itt is használhatod a zsinóros megoldást. 

A kapocs helyét szintén a készítő fogja kihagyni, és ha tudom, hogy passzos vagy lazább kell legyen, azt is én kalkulálom majd. 


 

2. Soha nem kérdezték meg eddig, hogyan kell tárolni, tisztítani az ékszereket, mire kell ügyelni a készülődés során?

Kezdem a készülődéssel. Akár bizsu, gyöngy vagy nemesfém, egyiknek se tesz jót a testápoló, parfüm, hajlakk, csillám stb.

Ha szeretnéd, hogy a fénye megmaradjon, vagy átfut a gondolat, hogy eltennéd emlékbe hogy megmutathasd a gyerekeidnek egyszer, akkor az ékszer, hajdísz csak a készülődés legeslegvégén kerüljön rád! 

Fűzött ékszereknél bekerül a furatok közé ez a sok vegyi anyag, bár rögtön nem történik semmi, idővel károsíthatja a fűzőszálat. 

Előny, hogy ilyen esetben akár évek múlva is újrafűzhető az ékszer, így valóban tartós emlék lehet belőle!

Az olcsó bizsuknál a kövekre és a fém részekre rárakódva rögtön megfakulhat a fénye, a csillogás, sőt leoldhat festékanyagot is - bizonyára nem szeretnéd, ha a szertartás idejére elszínezné a bőröd a nyaklánc?

A használat utáni tisztításról se feledkezz el, egy puha ékszertisztító kendővel töröld át az ékszereid, mielőtt elteszed.

Tárold őket külön, hogy ne gabalyodjanak össze; használhatsz organza szütyőt, kis dobozkát akár erre a célra.
Nem javaslom, hogy szabadon lógatva tárold: porosodni fog, és a nap fénye is kárt okozhat benne, ha ki van téve huzamosabb ideig.

Sodronyra készült ékszereknél külön ügyelj rá, hogy a sodrony (vékony drót, ami műanyaggal van bevonva) ne hajoljon meg, mert "megtörik", meghajlik úgy, hogy többé nem lesz szép íve. Óvatosan feltekerve vagy 8-as alakba formálva tudod őket tárolni.


Hasznosnak találtad? Oszd meg másokkal is! 

 

Pin It
Go to top