Hívj! Munkanapokon 9-15h között: +36-30-554-8967
kerekikriszta@manogyongy.hu 

Pin It

Bemutatkozik Holtzinger Emese, aki kényeztető szappanokat alkot, akár esküvői köszönetajándéknak is.
Olvasd el a vele készült interjút!

 

Mesélj arról, mivel foglalkozol!

Kézműves szappanokat készítek. Megalkotásuk során elsődleges szempont volt, hogy gondosan kiválasztott, természetes alapanyagokat használjak. Szappanjaim főként arról ismertek, hogy egyszerű, a konyhában is megtalálható összetevőkből készülnek örökké változó, látványos és kiváló minőségű termékek. 

 

Honnan jött, hogy ez legyen a hivatásod, tanultad?

Mindig is szerettem kenceficézni.
Nagyjából egy időben történt két esemény, ami végső soron egy irányba terelt. Egyrészt szembejött velem egy cikk egy házilag elkészíthető szilárd testápoló receptjével, amit azonnal ki kellett próbálnom. Másrészt közeledett a karácsony, és abban az évben üzent hadat a családunk az értelmetlen vásárlásnak. Így megbeszéltük, hogy a gyerekek kivételével csak és kizárólag valamilyen saját kezűleg készített aprósággal lephetjük meg egymást. Addigra már nyakig elmerültem a házi kozmetikumok süllyesztőjében.
Végül azért épp a szappankészítés lett a szenvedélyem, mert lenyűgözött a látványos kémiai reakció, ami a szemünk előtt megy végbe. A változatos mintázási technikák a kreatív énem szabadon engedését és az állandó megújulást teszik lehetővé.
Amikor elkezdtem, itthon szinte egyáltalán nem volt ilyen témájú tanfolyam, főleg aminek a szintje meghaladta volna az online elérhető, külföldi irodalomból megszerezhető tudást, ezért az akkor még szűk réteg számára maradt az olvasás. Azóta is rengeteg szakirodalmat olvasok, hogy a lehető legjobban ismerjem az alapanyagokat és a folyamatot, ami az edényben végbemegy. 

 

Kiknek ajánlod a termékeidet? Miben tudsz segíteni az esküvőre készülőknek?

Mindenkinek, a natúr kozmetikumokat kereső tudatos vásárlóktól az érzékeny bőrűeken át azokig, akik egyszerűen csak szeretik a szép és illatos szappanokat. Az esküvőre készülőknek azért jó választás köszönőajándéknak egy kézműves szappan, mert egyszerű és mégis különleges, szép és egyszerre hasznos is. Változatos mintával, és igény szerinti méretben készíthető, akár a dekorációval harmonizáló csomagolással. 

 

Melyik a legnépszerűbb terméked, és mit gondolsz, miért?

Egyértelműen a Selymes rózsaszappan fogy mindig a leggyorsabban, nem is kérdés, hogy miért :) Rózsás illatú, rózsaszín, nőies, és szuper kényeztető összetevőkből készült. 

 

Mire vagy a legbüszkébb?

2015 nyarán egyszer csak levelet kaptam az egyik legnagyobb nemzetközi szappanos facebook csoport gazdájától, amiben meghívott, hogy szerepeljek egy albumban, a Naturally Saponified – An International Gallery of Artisan Soaps második kiadásában. Az a megtiszteltetés ért, hogy bemutatkozhattam 25 másik társammal együtt, köztük olyan nevekkel, akiknek a munkáját a világon minden hobbista és hivatásos szappankészítő ismeri. 

 

Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?

A terveim épp a legtitkosabb fázisban vannak :) 

 

Emesét itt keresheted fel, ha szeretnél még többet megtudni a szappanokról:

A blogomon bemutatom az összes szappanom történetét, és mindent, amit az alapanyagokról tudni érdemes. Itt működik a Bolt oldal is, ahol katalógus szerűen megtalálható az összes termékem. 

http://emszappan.blogspot.hu/p/bolt.html 

A facebook oldalamon mindig megmutatom az állandó termékeim legújabb köntösét. Ezt a felületet használom arra is, hogy a tudatosság felé haladó követőkkel megosszak mindannyiunk számára érdekes cikkeket, mozgalmakat, eseményeket. 

https://www.facebook.com/emszappan/ 

Pin It
Go to top